PM Studio™ Grow & Perform

PM Studio Grow & Perform

In dit stukje richten wij ons naar de menselijke kant van het PM Studio™ System.

In geval van projecten en project management start men meestal met het zoeken naar een geschikte methodiek, een framework en processen zoals Prince2, PMI, en dergelijke. Het geïmplementeerd hebben van de juist etools - aangepast aan jouw project en omgeving - is belangrijk, maar wat met de juiste mensen en de juiste competenties ?

Projecten worden opgestart, uitgevoerd en afgeleverd door mensen. Al de rest zijn instrumenten en hulpmiddelen. Communicatie is van vitaal belang voor het goee verloop en het succes van het project. Er zijn echter tal van voorbeelden waarbij communicatie niet werk t.g.v. een gebrek aan juiste mindset, attitude en competenties.

Een deel van het falen van projecten is ook te wijten aan het feit dat leaders dikwijls heel strak vasthouden aan financiële, structurele en strategische elementen, terwijl ze de human side over het hoofd zien.

Profiel assessment met “PM Studio™ Grow & Perform”

PM Studio™ werkt hiervoor samen met B&W Partners. Samen bieden wij een gepersonaliseerde profiel assessment oplossing, gericht naar project, program en portfolio managers. Deze oplossing is gebasseerd op het Lumina Spark model.

Personal Development

De persoon achter de titel

Het recruteren van een project manager is meestal gebasseerd op de "technical" project management kennis, aangevuld met eventuele PM certificaties en professionele ervaring in deze job. Spijtig genoeg zegt deze informatie niet veel over de persoon achter deze titel en certificatie.

Hoe kan je zeker zijn dat deze project manager past in jouw project omgeving, jouw bedrijfscultuur, jouw project team ?
Hoe krijg je zekerheid dat dit de "real fit for purpose" is ?

Project management is meer dan het beheer van scope, tiijd en budget. Het gaat hier ook over samenwerken, communicatie met stakeholders, omgaan met problemen en wijzigingen, beslissingen nemen in moeilijke omstandigheden, en vooral een team door goede en minder goede momenten leiden.

Dus we zoeken een leider die kennis heeft van project management en die ook weet hoe dit slim en smart te gebruiken. Dus we zijn eigenlijk meer geïnteresseerd in leadership en gedrag in verschillende situaties.

De PM Studio Grow & Perform assessment helpt bij het ontdekken van persoonlijke verbeterpunten op het vlak van leadership en communicatie in diverse scenarios. Eénmaal de assessment is gedaan, krijg je een volledig uitgewerkt rapport en enkele aanbevelingen om de verbeterpunten aan te pakken.

Team Performance

There is no "I" in TEAM

Pover teamwerk kan een dramatisch effect hebben op de werking van een organisatie of project.
Positief en enthousiast teamwerk, geeft een project of organisatie een ongeziene boost.

Vandaag is het bijna ondenkbaar dat iemand geen deelnemer is in een team. Het is daarom niet alleen belangrijk voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, te weten wat jouw sterktes en zwaktes zijn in teamverband, maar ook hoe je effectief en efficiënt kan samenwerken met teamleden die een ander profiel hebben dan jezelf. Hoe kunnen overeenkomsten en verschillen op een slimme wijze gebundeld worden ?

Onze PM Studio Grow & Performance assessment helpt bij het ontdekken van de oorzaken van teamwork problemen. Eénmaal de assessment is afgewerkt, krijg je een gedetailleerd rapport en aanbevelingen om de verbeterpunten aan te pakken.

Organisational Maturity

Organisational maturity is often visualised by the five-layer maturity scale which is roughly based on the Business Process Maturity Model (BPMM) standardised by the Object Management Group (OMG). This “maturity” can have many faces or cover different topics, such as Processes (OMG BPMM), Project Management (PMI PMM), software development (CMMI), and so on.

Individuals and teams play a very crucial role in organisational maturity.

This assessment helps you uncover organisational maturity bottlenecks and opportunities. Once you’ve completed the assessment, we direct you towards tools and programs that will help you to take the next steps.

Lumina Spark

Lumina Spark is de next generation van professionele ontwikkelings tools , zowel voor individuen, teams en organisaties. In het domein van psychometrische tools is Lumina Spark uniek omdat het geen stereotypering doet zoals andere tools. Het biedt een visueel interactief framework voor een verbeterde zelfkennis en op het vlak van werkrelaties.

PM Studio™ Grow & Perform Combineert meer dan 30 jaar aan kennis en ervaring in de project management wereld, met first class profiel assessment en coaching services.

Meer info

Contacteer ons voor meer info betreffende de PM Studio Toolkit of één van de componenten.