Over
PM Studio™

Een korte historiek
en iets meer over mezelf.

Over PM Studio™

PM Studiois een vereenvoudigd en tijdsbesparend projectmanagement concept,
speciaal ontwikkeld voor ondernemers en projectverantwoordelijken,
met focus op een professionele projectvoorbereiding en een smoothly project realisatie.

Het kan tevens gebruikt worden door iedereen die in een project betrokken is : bedrijfsleiders of management team, project leiders, team managers, enz. Getuige hiervan ons beknopt overzicht van succes verhalen.

Zelfs wanneer je niet een full-time project verantwoordelijke bent, maar slechts ad-hoc een project dient te leiden, dan is PM Studio™ voor jou van onschatbare waarde. Zelfs VA’s en management assistants vinden dit een zeer handig hulpmiddel.

De PM Studio™ Toolkit

De PM Studio Toolkit bestaat uit verschillende componenten. Elke component kan apart gebruikt worden, maar in een gecombineerd geheel bieden zij een sterk systeem to Getting Projects Done Smoothly

De inhoud van PM Studio™ is afgestemd met enkele internationale projectmanagement methodes en standaarden zoals : Prince2®, PMI-PMBOK®, ICB 4.0, IIBA-BABOK en ISO-21500. Dit heeft als voordeel dat minder ervaren projectleiders soepel kunnen communiceren met meer ervaren projectleiders omdat de terminologie en project structuur voor iedereen duidelijk herkenbaar is. Tevens laat deze afstemming toe dat PM Studio™ kan meegroeien met de onderneming.

Meer info

Contacteer ons voor meer info betreffende de PM Studio Toolkit of één van de componenten.

Waarom PM Studio™ ?

Vele bedrijven en organisaties hebben reeds de voordelen ervaren om te werken op een projectmatige wijze. Sommigen hebben een eigen methode of aanpak ontwikkeld, terwijl anderen werken met een internationale standaard zoals reeds hierboven vermeld.

Als freelance project manager had ik de opportuniteit om te werken voor diverse opdrachtgevers en in verschillende project omgevingen. Hier heb ik ook gezien en ervaren hoe theoretische modellen en standaarden al dan niet werken in de praktijk.

In mijn professionele carière ben ik dan ook verschillende situaties tegengekomen waar de “standaard aanpak” leidt tot een administratieve overload, terwijl de teams onvoldoende support en instrumenten hebben om de juiste dingen op de juiste manier te doen.

Uit die ervaring is de idee van PM Studio™ ontstaan : een eenvoudig en begrijpbaar systeem dat voor iedereen bruikbaar is en dat eventueel kan opgeschaald worden voor grotere en meer complexe projecten.

Ik noem het bewust geen “standaard” ; geen “methode” , geen “framework” , maar wel een systeem omdat het een systematische werkwijze is om de juiste dingen op het juiste moment te doen.

Gebruik de componenten en de inhoud van PM Studio™ naar eigen believen en pas aan waar nodig. Gebruik het als een gids of als een persoonlijke referentie om jouw projecten te leiden van start naar finish en pluk de appreciaties van tevreden stakeholders en collega’s.

Hi, ik ben Dirk Huyers

Bedenker van het PM Studio ™ systeem.

Projectmanagement eenvoudig en begrijpbaar maken is mijn missie.
Zo kan iedereen de voordelen van projectmatig werken ervaren.

Advies

Starten met projectmanagement.
Een gepersonaliseerde project aanpak implementeren.
Een bestaande project aanpak optimaliseren.
Vraag ons advies en win veel tijd.

Assistentie

Graag wat assistentie bij opstarten of implementatie ?
Wij staan tot uw dienst om u te ondersteunen waar nodig.

Coaching

Learning by Doing is eigenlijk de beste manier om nieuwe dingen te leren. Wij helpen u graag via coaching sessies om te groeien.

Training

Standaard trainingen via ons online academy of een gepersonaliseerde workshop bij u op bedrijf of in een event locatie. Alles is mogelijk.

Hoe het allemaal begon

In 1990 kreeg ik de kans om te starten als junior project teamlid in het bedrijf  PMS-Project Management Services.

Na enkele assignments in verschillende projecten, was er de opportuniteit om te starten als junior project manager. Ik begon – zoals gewoonlijk – met kleine, eenvoudige projecten, om dan later door te groeien naar meer omvangrijke, complexere projecten.

Destijds leren projecten managen was voornamelijk gebasseerd op learning by doing , een open mind hebben voor informatie, en tips en aanbevelingen van senior en meer ervaren collega’s. Zodoende leer je natuurlijk niet alleen de goede dingen, maar neem je ook de minder goede dingen over, welke uiteindelijk resulteerden in telkens opnieuw tegen dezelfde problemen aanlopen.

Januari 2006 was het begin van een nieuwe episode op mijn project management leerpad. Ik werd lid van PMI Belgium Chapter, de locale vertegenwoordiging van het internationale PMI-Project Management Institute (USA). Zodoende kwam ik in contact met de theorie (PMBOK) achter mijn dagelijkse project management activiteiten.
In de daaropvolgende jaren, ben ik mij ook gaan verdiepen in Prince2 en andere methodes en modellen om projecten te starten en af te leveren binnen de klassieke scope-tijd-budget parameters. Aansluitend kon natuurlijk ook Agile niet ontbreken in dat plaatje.

Tijdens mijn consulting, training en coaching sessies bij verschillende klanten, combineerde ik dan zoveel mogelijk mijn opgedane kennis en ervaringen in gepersonaliseerde oplossingen.

Midden 2013 besliste ik dat een “eigen product” de volgende stap zou zijn. Een concept dat mijn opgedane kennis en ervaring op het vlak van hard & soft skills in project management omsluit in een gestructureerd, maar tevens flexibel systeem. Dit “product” zou tevens het antwoord zijn op de zoektocht van vele beginnende projectverantwoordelijkheden tijdens hun eerste stappen in dit vakgebied. Aansluitend diende dit “product” ook voldoende matuur te zijn om de meer ervaren projectmanagers te helpen hun dagelijkse project management activiteiten efficienter en effectiever uit te voeren. Zo is uiteindelijk PM Studio™ geboren.

Einde 2016 werd PM Studio™ voor het eerst gepresenteerd aan het publiek tijdens de PM Fair, het jaarlijkse congres van PMI Belgium Chapter. We kregen veel lof en positieve feedback, zowel van starters als van ervaren project managers. In maart 2017 werd PM Studio™ en PM Studio™ Online voorgesteld aan een wijder publiek. Sinds dan verfijnen wij ons systeem verder, en bouwen wij bijkomende tools in onze toolkit.

Succes met jouw projecten !
Getting Projects Done Smoothly !

Dirk Huyers
Bedenker van PM Studio

https://www.linkedin.com/in/dirkhuyers/

Hoe kan PM Studio™ jou helpen ?

Ervaar de eenvoud van ons systeem via een vrijblijvende Discovery Session