PMI PMBoK Guide 6th Edition

PMBoK Sixth Edition

PMI – Project Management Institute – is waarschijnlijk wel wereldwijd de meest toonaangevende organisatie voor project management aanpak, technieken en certificaties. Hun standaard en body of knowledge, The PMBOK® Guide, wordt dan ook door velen gezien als de bijbel voor een succesvol project.

Original post 02-OCT-2016  –> Article updated on 13-JUN-2017 and 11-SEP-2017

Wat is de PMBOK® Guide?

pmbok-guide-6th-edition

PMI is al jaren de stuwende kracht achter de wereldwijde officiële erkenning voor het beroep van project manager. Eén van hun meest significante realisaties was destijds de uitgave van een eerste standaard die de op dat ogenblik beschikbare knowhow op het vlak van project management verzamelde en formaliseerde.

Deze standaard noem voluit A Guide to the “Project Management Body of Knowledge (en kortweg de PMBOK® Guide)”. De PMBOK® Guide is vandaag wereldwijd erkent als de standaard voor het managen van projecten.

Inmiddels heeft deze PMBOK® Guide de status ANSI Standard – American National Standard by the American National Standards Institute (ANSI).

Waarom en hoe frequent wordt de PMBOK® Guide gewijzigd?

Een eerste concept voor het documenteren van de bestaande project management kennis, werd omstreeks 1991 geschreven door Max Wideman , een trainer en expert bij het Project Management Training Institute (PMTI). Deze uitgave kreeg de titel “PMBOK”.

PMI – welke al bestond sinds 1967 – heeft deze eerste editie herwerkt en in 1996 gepubliceerd als de eerste versie van de PMBOK Guide.

Omdat de kennis, de technieken en de inzichten constant wijzigden op basis van opgedane ervaringen , werd beslist om deze PMBOK Guide elke 4 tot max 5 jaar te updaten.

PMBOK sixth editon

Elke editie heeft kleine en grote wijzigingen, aangevuld met correcties en updates welke werden gedaan tussen 2 edities.

Voor meer details over de wijzigingen in de 6th edition verwijzen we naar :