Welkom bij de Project Dokter

Waarom een Project Dokter ?

Een project voorbereiden en een project leiden is niet altijd even evident. Niet alleen startende projectverantwoordelijken worstelen met bekende problemen, ook doorwinterde project managers worden soms nog geconfronteerd met nieuwe uitdagingen.

Ook binnen bedrijven kan het ontbreken van een gestructureerde project aanpak leiden tot extra project stress, gemiste deadlines, en andere te vermijden problemen.

Dan is een neutraal aanspreekpunt of klankbord – zoals de Project Dokter – een welgekomen hulp !

Wat biedt de Project Dokter ?

Het moto is : “Voorkomen is beter dan Repareren !”
Daarom dat er veel aandacht wordt geschonken aan een deftige en professionele project voorbereiding.

Voor een specifiek project

  1. Tijdens de project voorbereiding:
  • We analyseren en evalueren jouw project voorbereiding en leggen de vingers op de zwakke punten. We bespreken de verbeterpunten – indien die er zijn – en geven bijkomend advies.
    Uiteraard waarderen we ook de positieve punten!
  • We assisteren als coach en mentor bij het opmaken van jouw project voorbereiding. Dit is vooral interessant voor projectverantwoordelijken die opties willen aftoetsen en hun ideeën willen overleggen met een neutrale partij.
  1. Tijdens de project realisatie:
  • Wij bieden advies over de dagelijkse project coördinatie en de wekelijke projectrapportering.
  • Wij treden op als coach, mentor en klankbord voor de projectverantwoordelijke zodat deze in een pro-actieve modus kan blijven in plaats van een reactieve modus.

Voor een gepersonaliseerde aanpak op maat

Een eerste kennismaking met project management of projectmatig werken kan behoorlijk overweldigend zijn. Vele nieuwe termen, verschillende methodes, diverse technieken enz. Dat kan behoorlijk chaotisch en verwarrend overkomen. Het ruime aanbod aan gratis informatie op internet, de vele opleidingen bij tal van aanbieders en de ontelbare boeken over dit onderwerp vereenvoudigen de zaak niet voor nieuwkomers.

Welke PM oplossing of aanpak past het best bij mij, bij mijn onderneming en bij mijn type van projecten ? Hoe start ik daarmee en hoe implementeer ik dat in mijn dagelijkse processen ?

De Project Dokter helpt je een beter inzicht te krijgen in dit kluwen en helpt jou om de juiste keuzes te maken. Samen doorlopen we het transformatie en implementatietraject om de PM theorie te vertalen naar een pragmatische oplossing die werkt voor jou! Neem ook even een kijkje bij PM à la Carte.

Een eigen project aanpak laten doorlichten of optimaliseren ?

–> Heb je al een eigen project aanpak en wil je die laten doorlichten of verder optimaliseren, dan kunnen wij jou zeker helpen.
Boek hieronder een afspraak, of bel ons gewoon even op. We helpen jou graag verder.

Het Project Spreekuur

Op regelmatige basis organiseren wij een Project Spreekuur. Dit is een open Q&A waar allerlei vragen over projectmanagement en projectmatig werken kunnen worden gesteld. Bovendien is er een onderlinge kennis- en ervaring transfer tussen de deelnemers.

Wil je liever een privé Project Spreekuur, boek dan een privé afspraak of een “Improve & Grow Scan“.

Deze Project Dokter service kan ook ingeschakeld worden via een abonnementsformule.

Boek een privé afspraak