Het Project Model Canvas

PM Studio Project Model Canvas

Het Project Model Canvas  is een innovatief hulpmiddel dat jou helpt om een idee te transformeren naar een sterk project plan. Het Project Model Canvas stimuleert de samenwerking en de communicatie tussen alle betrokken partijen bij het project (project team, sponsor, stakeholders, etc.)

Het Project Model Canvas is een one-page overview dat inzicht geeft in de interacties tussen de verschillende project componenten zoals scope, tiid, budget, risico, team, etc.

Het Project Model Canvas werkt tevens als een gestructureerd informatie framework dat de communicatie vereenvoudigd met project deelnemers die niet vertrouwd zijn met bestaande PM methodes zoals PMI-PMBoK®, Prince2® , ISO-21500 en andere.

Project Model Canvas

Onderdeel van het "Mijn Eerste Project" concept

Voor de beginnende projectverantwoordelijke hebben wij een eenvoudig en begrijpbaar stappenplan ontwikkeld. Het Project Model Canvas maakt deel uit van deze gestructureerde aanpak.

Interactief Hulpmiddel

Wij hebben het Project Model Canvas geïntegreerd in het PM Studio Platform als interactief hulpmiddel om een project te starten en een grandioos idee succesvol te realiseren.

Alle project informatie kan direct ingevoerd en bewerkt worden in de specifieke blokken. Daarna is deze informatie herbruikbaar in verschillende templates van de project documentation, zoals:

  • Project Charter (PMI) of Project Information Document (Prince2)
  • Business Case
  • Stakeholder register
  • Risk Register
  • en andere gelijkaardige documenten

Workshops

Geïnteresseerd in een Project Model Canvas workshop ? We komen graag bij u langs. Dit kan in-company (bij u op kantoor) of op een event locatie.

Hieronder is een korte video impressie van een mini workshop tijdens de "Dag van de Projectmanager " georganiseerd door Kluwer.


Meer info

Contacteer ons voor meer info betreffende de PM Studio Toolkit of één van de componenten.