PM Studio Services

PM Studio Services

Je hebt misschien ooit eens een projectmanagement training gevolgd, en hopelijk was je enorm geïnspireerd door de vele nieuwe dingen die je daar hebt geleerd. Uiteraard wil je dan ook zo snel mogelijk deze nieuwe dingen implementeren in jouw eigen project omgeving.

Ik kan het me zo voorstellen dat je nadien nauwelijks kon slapen van de inzichten en opwinding die deze training op jou heeft nagelaten.

De volgende dag , onderweg naar kantoor zie je het hele plaatje duidelijk voor jou : wat en hoe je bepaalde zaken gaat implementeren om jouw project werkwijze te verbeteren.

En dan kom je aan op het werk … en jouw team leider of belangrijke project stakeholder vraagt om een dringende vergadering om een belangrijk probleem asap op te lossen.

Wat gebeurt er dan met jouw optimalisatie idee en jouw ambities ? Waarschijnlijk niks en dus blijft de projectmanagement training verweesd achterwege.

Ik heb net hetzelfde ervaren en ik begrijp dus volledig wat een gevoel dit geeft. Uit die ervaring heb ik een service concept ontwikkeld dat jou kan helpen om die implementatie en optimalisatie ambities waar te maken.

Consultancy & Advies

De hoeveelheid informatie over projectmanagement, methoden, standaarden, templates, software, training, etcetera is zo overweldigend, dat het moeilijk is om te identificeren en te selecteren wat voor jou, jouw organisatie of jouw projectomgeving het beste past.

We hebben meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied, dus we zijn waarschijnlijk in een goede positie om jou te helpen bij het selecteren van methoden, tools en technieken die het beste bij jouw situatie passen.

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen jou graag.

Implementatie & Optimalisatie Hulp

Je gebruikt al de één of andere projectmanagement aanpak, maar die is misschien niet helemaal afgestemd op wat je daadwerkelijk nodig hebt. Misschien sluit die zelfs niet echt aan bij jouw type van projecten of jouw andere bedrijfsprocessen. Wij hebben al meermaals gezien dat “standaard” methodieken uit het boekje worden gekopieerd, maar dat integratie met andere systemen ontbreekt, of dat het louter bij theorie blijft en er geen aangename praktische invulling is.

Wij kunnen jou op vele manieren helpen bij het definiëren, het implementeren en/of het optimaliseren van een projectmanagement aanpak die op maat van jouw behoeften is aangepast.

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen jou graag.

Gepersonaliseerde project management aanpak

Op zoek naar een meer volwassen projectmanagementsysteem dat volledig is afgestemd op jouw bedrijf en jouw type van projecten?

PM Studio ABC aanpak
PM Studio – ABC aanpak

Onze ABC-aanpak is een gestructureerde en pragmatische werkwijze om samen met jouw specialisten – op basis van jouw noden en doelen – een projectaanpak te ontwikkelen welke perfect aansluit bij jouw type van projecten en jouw type business.

Deze ABC-procesmatige projectaanpak is al eerder door veel zakelijke klanten gebruikt. Het is gebaseerd op internationaal erkende project management technieken en processen, aangevuld met onze eigen uitgebreide praktijk ervaring in diverse sectoren en types van ondernemingen.

Neem contact op en we helpen u graag verder.

Opstarten van een PMO

Elke organisatie die meerdere projecten tegelijk uitvoert, heeft een PMO (Project Management Office) nodig.
Het PMO fungeert net zoals een controletoren op een luchthaven. De controletoren beheert en controleert het verkeer op de grond en in de lucht om ongevallen en incidenten te voorkomen. De PMO stuurt de onderlinge samenwerking tussen de verschillende projecten, maar ook nog veel meer !

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van een PMO ?

 • Overzicht van alle lopende projecten (Portfolio Management)
 • Afstemming van projecten op strategische doelstellingen
 • Coördinatie van de beschikbare middelen over alle lopende projecten
 • Training & Coaching van alle projectdeelnemers op alle niveaus
 • Het up-to-date houden van de projectaanpakdocumentatie
 • (optioneel) projectteams bij te staan met projectdocumentatie

Dat is een hele klus die dikwijls onderschat wordt, en dus onafgewerkt blijft liggen. Een goed functionerende PMO is echter goud waard !

Neem contact op en we helpen u graag verder.

Training & Coaching

We trainen en coachen ook teams en individuen over de verschillende vaardigheden en technieken die nodig zijn om projecten van begin tot eind te doorlopen. Op dit moment bieden we alleen in-company trainingen en eLearning oplossingen aan.

Neem contact op met ons en we helpen u graag verder.

Being coached helped me
to keep focus on the important things
and to deliver my project successfully.

Ondersteuning nodig ?

 • Discovery Session
  Contacteer ons vrijblijvend om te overleggen welk PM Studio product of dienst het best past bij jouw situatie
 • Blueprint Session
  Evalueer samen met ons jouw project voorbereiding
 • Strippenkaart
  Wij staan ter beschikking om jou te helpen om de tools en technieken zo efficiënt mogelijk in te zetten via een persoonlijke begeleiding.
 • Memberships
  Dankzij onze membership formules heb je extra voordelen op de aangeboden producten en diensten
 • PM Services of In-Person begeleiding
  Samen met jou werken wij een gepersonaliseerd actieplan uit om jou, jouw team en jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen

Meer info

Contacteer ons voor meer info betreffende de PM Studio Toolkit of één van de componenten.