Succes verhaal : amfori

amfori

amfori ( met kleine ‘a’ ) is een wereldwijde associatie van zakelijke partners voor open en duurzame handel welke in 1977 werd opgericht als FTA – Foreign Trade Association (HQ in Brussel). Meer dan 2400 retailers, importeurs, merken en andere associaties bundelen hun visie en krachten om de menselijke welvaart te vergroten, op verantwoorde wijze gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen en wereldwijd open handel te stimuleren.

amfori biedt haar leden een praktisch kader en instrumenten om de sociale en milieuprestaties van hun toeleveringsketens te beheren en te anticiperen op toekomstige trends. amfori pleit voor een progressief beleid en werkt samen met nationale, Europese en internationale partners.

Sinds de lancering in 2003 van het Business Social Compliance Initiative (vandaag ‘amfori BSCI’) kende de associatie een sterke groei. In 2011 werd het BSCI cloud platform voor internationale samenwerking tussen de verschillende leden wereldwijd gelanceerd. Dit was tevens de start van een hele trein van interne en externe projecten en initiatieven.

Wij mochten deze boeiende organisatie ondersteunen bij het opzetten van een professionele learning en development omgeving voor de verschillende operationele partners. Op vraag van de partners werden er continu nieuwe features aan het platform toegevoegd, waardoor ook nieuwe leermodules moesten nodig waren en bestaande leermodules updates nodig hadden.

In 2014 werd daar ook nog het Business Environmental Performance Initiative, (vandaag ‘amfori BEPI’) platform aan toegevoegd.

Ondertussen groeide de organisatie verder. Niet alleen in Brussel, maar ook wereldwijd met nieuwe kantoren en medewerkers op de diverse continenten.

Om de gehele portfolio van diverse interne en externe projecten beter te beheersen, werd een PMO – Project Management Office opgestart. Deze PMO richtte zich voornamelijk op :

  • Ontwikkelen en uitrollen van een uniforme en gestructureerde werkwijze voor toekomstige projecten, zodat beheer en opvolging verbeterd werd
  • Opleiding van projectmedewerkers en projectleiders in het werken met deze nieuwe projectaanpak
  • Assistentie bij de ontwikkeling en opstart van nieuwe projecten
  • Operationele ondersteuning van projectleiders
  • Assistentie bij de afstemming van de project portfolio op Vision2030 en de daar bijhorende strategische doelen

Omwille van confidentialiteit kunnen wij hier geen verdere details bekend maken.

Meer over amfori : www.amfori.org


Geïnteresseerd in onze aanpak ?

Terug naar Succes Verhalen