PM Studio System

PM Studio System

Er bestaan tal van project management standaarden, methodes en frameworks, maar de meeste zijn meestal te theoretisch of net niet gepast voor jouw type project.

Wat je eigenlijk wil is een intuitief en pragmatische systeem, dat out-of-the-box kan gebruikt worden voor jouw project. En met een klein beetje aanpassing wordt het jouw standaard project aanpak.

Je wenst een duidelijke stap-per-stap uitleg over wat je moet doen, hoe het te doen, wie betrokken is en wanneer.

Je wil ook vermijden dat communicatie storingen jouw project dwarsbomen.

Welkom bij het PM Studio System!

PM Studio is een toolkit welke bottom-up opgebouwd is op basis van fundamenten en concepten uit wereldbekende projectmanagement concepten zoals PMI-PMBOK®, Prince2®, ISO-21500, Agile, enz. maar anderzijds ook aandacht heeft voor eenvoudige toepasbaarheid.

Deze toolkit bestaat uit verschillende modules die afzonderlijk, of gezamelijk kunnen gebruikt worden.

Het PM Studio System biedt :

 • Een grafische Project Life Cycle die op een project tijdlijn kan uitgezet worden
 • Vooraf geïdentificeerde project management kern activiteiten per project fase of stage
 • Continue voortgangscontrole op basis van een GTD Daily Log en Weekly review (geïnspireerd door Scrum)
 • Een PM Studio System Reference Manual met een gedetailleerde uitleg over de verschillende technieken die kunnen gebruikt worden voor de diverse specifieke projectmanagement activiteiten.

Een unieke hybride aanpak

Het PM Studio System combineert de klassieke project management waterval aanpak met de moderne Agile methode tot een uniek hybride of “blended” project management systeem.

Deze combinatie biedt naast struktuur ook forward thinking – welk belangrijk is voor de voorspelbaarheid van projecten. Deze combinatie is ook eenvoudig aanpasbaar in functie van specifieke project omgevingen of project types.

Multi-Project

PM Studio is ontwikkeld vanuit het standpunt van één persoon die verantwoordelijk is voor één of meer projecten, en daarnaast ook als project teamlid betrokken is in één of meer andere projecten.

Het dagelijks omgaan met verschillende activiteiten in een multi-project omgeving vereist een specifieke aanpak om zowel het inzicht als het overzicht te blijven behouden, en om niet te verzuipen in massa’s informatie en to-do lijstjes.

PM Studio System omvat ook de juiste hulpmiddelen en technieken om het hoofd koel te houden in een multi-project omgeving.

Ondersteuning nodig ?

 • Discovery Session
  Contacteer ons vrijblijvend om te overleggen welk PM Studio product of dienst het best past bij jouw situatie
 • Blueprint Session
  Evalueer samen met ons jouw project voorbereiding
 • Strippenkaart
  Wij staan ter beschikking om jou te helpen om de tools en technieken zo efficiënt mogelijk in te zetten via een persoonlijke begeleiding.
 • Memberships
  Dankzij onze membership formules heb je extra voordelen op de aangeboden producten en diensten
 • PM Services of In-Person begeleiding
  Samen met jou werken wij een gepersonaliseerd actieplan uit om jou, jouw team en jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen

Meer info

Contacteer ons voor meer info betreffende de PM Studio Toolkit of één van de componenten.